Zoeken in deze blog

Spaghetti alle vongole

Een heerlijk pastagerecht voor de zomer. Wij maakten jaren gelden kennis met dit gerecht in Cecina en sindsdien staat het regelmatig op tafel. Snel te maken. De Italiaanse keuken zoals die bedoeld is. In Italiƫ zijn het vaak tapijtschelpen of venusschelpen die gebruikt worden. Die zijn in Nederland soms ook wel te krijgen. Maar vaak zijn ze duur (en erg zanderig). Ik maak dit gerecht bij voorkeur met kokkels. Die zijn over het algemeen goed verkrijgbaar (bijvoorbeeld op de markt) en heel betaalbaar.

Ingredienten
1 kg. kokkels
1 pak (500 gram) spaghetti (liefst spaghetti lungo; lange spaghetti)
1 gedroogde rode peper
2 tenen knoflook
3 tomaten, in kleine stukjes gesneden
Handje fijngesneden platte peterselie

Bereiding
Kook de spaghetti. Was de kokkels en gooi beschadigde exemplaren weg. Doe ondertussen wat olijfolie in een (braad)pan en doe daar de peper en de knoflook in. Als de olie warm is voeg dan de kokkels toe. Doe de deksel op de pan. Af en toe schudden. Voeg de stukjes tomaat toe. Giet de spaghetti af zodra deze klaar is. Wanneer alle kokkels open zijn (na een minuut of vijf), voeg dan de spaghetti toe. Laat het nog 2 minuten op het vuur, dan de peterselie toevoegen, en het gerecht opdienen.

Geen opmerkingen: