Verse pasta is heerlijk, en als je over een pastamachine beschikt helemaal niet moeilijk. Absoluut de moeite waard.
Ingrediënten
300 gram pastadeeg (zie basisrecept pastadeeg)
Bloem om te bestrooien
2 aubergines
200 gram Mozarella
50 gram versgeraspte parmezaan
Bos basilicum
Bos peterselie
500 gram tomaten
Olijfolie
Voorbereiding
Snijd de aubergine in kleine stukjes en bak ze een paar minuten in een beetje olijfolie in een koekepan. Doe ze in een schaal. Snijd de mozarella in kleine stukjes en voeg ze aan het auberginemengsel toe. Snijd de peterselie en de helft van de basilicum in kleine stukjes en voeg die ook aan het mengsel toe. Rasp de parmezaanse kaas, en voeg dat ook toe, om het mengsel steviger te maken. Als je het gevoel hebt dat het mengsel nog te nat is voeg dan wat paneermeel of broodkruim toe. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de pasta in drie ongeveer gelijke stukken, en rol dat enigszins plat met een deegroller. Bestrooi dun met bloem (een klein beetje bloem erover strooien, en weer er afschudden). Nu door de pastamachine draaien, beginnen bij stand 1 en door tot stand 5 (dat is bij de meeste machines de juiste stand voor Ravioli). Na iedere keer weer met bloem bestrooien.
Snijd iedere deeglap in tweeën. Leg op de ene helft om de vijf centimeter een lepel van de vulling. Maak vervolgens het deeg om de vulling heen met een kwastje een beetje vochtig (niet te nat maken!). Leg nu de andere helft van het deeg er voorzichtig op. Zorg dat de vulling steeds goed afgesloten wordt, zonder luchtbellen. Snijd nu de Ravioli af met een roller. Leg de ravioli die klaar is op bakpapier waarop een beetje bloem gestrooid is.
Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in, kook water, en dompel de tomaten in het hete water. Haal de tomaten er uit. Haal de schil er af. Snijd de tomaten doormiddel, en haal zoveel mogelijk pitjes en vocht er uit. Snijd de tomaten in stukjes.
Snijd de rest van de basilicum in smalle reepjes.
Bereiding
Doe wat olie in de koekepan en doe daar een teentje knoflook in. Verwarm zachtjes de tomaten in deze olie. Zet een grote pan met water op, doe zout in het water. Als het water kookt de ravioli voorzichtig in de pan doen. Kook de ravioli plm. vier minuten.
Afwerking
Haal de ravioli uit de pan, doe ze op een grote (voorverwarmde) schaal en bestrooi ze met de tomaat en de basilicum, en besprenkel met wat olijfolie
Geen opmerkingen:
Een reactie posten