De heerlijke smaak van paprika’s komt het best tot zijn recht in dit gerecht, waar de paprika’s geroosterd worden, en zonder vel worden geserveerd. Je kunt het als bijgerecht serveren, maar het is ook lekker als voorgerechtje (bijvoorbeeld samen met andere kleine antipasti). Behalve onder de grill is dit gerecht ook prima op de barbecue te bereiden.
Ingrediënten
1 kilo rode paprika’s
Klein scheutje balsemico azijn
Olijfolie
Peper en zout
Verwarm de grill op de hoogste stand. Was de paprika’s. Leg ze onder de grill. Het vel mag best zwart worden of gaan blakeren. Draai ze af en toe. Als ze er flink geblakerd uit zien, haal je ze uit de oven, en doe ze in een plastic zak, of een afsluitbare bak. Laat ze daar ongeveer een kwartiertje rusten. Haal ze er dan uit, en haal de velletjes van de paprika’s. Haal ook de pitjes er uit, en snijd het vruchtvlees in repen. Doe er wat peper en zout door, een klein scheutje balsemico azijn en een scheut olijfolie. Laat het enige tijd afkoelen (het is het lekkerst op kamertemperatuur, dus niet in de koelkast)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten