Zoeken in deze blog

Caponata

Caponata is een groentegerecht dat afkomstig is van Siciliƫ. Het smaakt erg lekker bij gegrild vlees. Het kan warm, maar ook op kamertemperatuur worden gegeten. Erg geschikt voor bij de barbecue.

Ingredienten
2 aubergines
1 stronk bleekselderij
2 blikken tomaten (of verse Roma tomaten, ontveld en in stukjes)
2 uien
Groene olijven (handje)
Kappertjes (zoute, geweekt in water)
2 tenen knoflook, gesnipperd
Gedroogd rood pepertje

Snijd de uien in plakjes. Doe ze met olijfolie in de pan. Voeg knoflook, pepertje en uiten toe en bak dit zachtjes aan. Snijd de aubergines in stukjes (niet schillen). Voeg de aubergines toe en bak deze aan. Snijd de bleekselderij in stukjes en voeg deze ook toe. Olijven en kappertjes erbij. Even goed aanzetten en tomaten toevoegen. Een kwartiertje laten pruttelen en op smaak brengen met zout en peper.

Geen opmerkingen: