Een klassiek nagerecht, dat je in veel Italiaanse restaurants op de kaart ziet staan. Omdat de room het tot een nogal machtig toetje maakt kun je dit het best eten in combinatie met iets fris. Bijvoorbeeld aardbeien, of rabarber. Beide is overigens ook lekker. Ik gebruik in dit recept bij voorkeur vanillesuiker (die maak ik zelf door in de keukenmachine een paar vanillestokjes fijn te maken, samen met een zakje basterdsuiker. Na een weekje heb je vanillesuiker die veel lekkerder is dan de vanilleuiker die je in van die kleine zakjes koopt. In een afgesloten trommel kun je deze suiker tijden bewaren). Je kunt ook een paar druppels vanilleextract (of amandelextract) toevoegen.
Ingrediƫnten
500 ml. slagroom
4 blaadjes gelatine
100 gram suiker of vanillesuiker.
Bereiding
Week de blaadjes gelatine in water. Doe de slagroom in een pan, en verwarm deze zachtjes. Los de suiker er in op. Als de room net tegen de kook is, haal deze dan van het vuur. Knijp de blaadjes gelatine uit, en doe deze bij de room. Laat de gelatine oplossen.Doe het roommengsel in kleine bakjes of vormpjes, en laat deze enkele uren in de koelkast opstijven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten