Deze eenvoudige risotto smaakt verrukkelijk bij een vleesgerecht, bijvoorbeeld bij Ossobuco. Veel saffraan uit de supermarkt heeft weinig smaak. In Italiaanse specialiteitenzaken kun je saffraan van het merk 'Zaffy' kopen. Die geeft een mooie kleur en een goede smaak. In dergelijk winkels kun je ook goede Arborio rijst kopen.
Ingrediƫnten
Arborio rijst
Saffraan
Witte wijn
Kippenbouillon
Versgeraspte Parmigiano
Bereiding
Verwarm de bouillon. Verwarm een scheutje olijfolie of wat boter in de koekenpan. Voeg de rijst toe, en laat deze een paar minuten zachtjes smoren, totdat de rijstekorrels glazig zien. Roer af en toe, zodat alle korrels met de olie bedekt zijn. Los de saffraan op in een beetje bouillon. Voeg een scheut witte wijn toe. Wacht tot deze geheel is opgenomen. Voeg dan de opgeloste saffraan toe. Vervolgens telkens een scheutje bouillon. Wacht steeds tot de bouillon geheel is opgenomen voordat je de volgende scheut toevoegt. Roer regelmatig door. Ga door tot de rijst gaar is, maar nog wel een beetje beet heeft ('al dente'). In totaal zal dat zo'n 20 minuten duren. Rasp er Parmigiano doorheen (of Grana, maar gebruik geen zogenaamde parmezaanse kaas uit een zakje). En dien meteen op.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten