Geen klassiek recept, maar een combinatie die ik zelf erg lekker vind. Zeker als je aan frambozen edik kunt komen.
Ingredienten
2 eendeborsten (met vel)
2 of 3 kropjes radicchio di Treviso
Olijfolie
Frambozenazijn of frambozen edik
Een eenvoudig gerecht waarin de licht bittere smaak van de radicchio prima combineert met de eendeborst.
Verwarm de over voor op 160 graden. Verwarm een grillplaat of een grillpan op het vuur. Snijd het vel van de eendeborsten in. Bestrooi de eendeborsten met zout en peper. Grill de eendeborsten enkele minuten tot ze mooi goudbruin zien. Leg ze in een schaal en leg ze plm. 15 minuten in de oven. Snijd de kropjes radicchio in de lengte in 2 of 4 delen (afhankelijk van de grootte). Grill ze korte tijd op de grillplaat.
Maak een dressing van de olie en de azijn. Wij gebruiken de frambozen edik van Marga Vugs. Dat is veel minder zuur dan azijn, en daarom veel lekkerder.
Doe de radicchio op een schaal. Snijd de eendeborst in plakken en leg ze op de salade. Giet de dressing erover.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten