Zoeken in deze blog

Ricotta sinaasappel taart

Deze taart is heerlijk als dessert. Maar met een kopje cappuccino (zoals wij afgelopen zondagmorgen deden) smaakt het ook fantastisch.

Ingrediƫnten

4 eieren
2 handsinaasappels
100 gram suiker
75 gram bloem
Zakje bakpoeder
100 gram roomboter
Bakje ricotta

Verwarm de over voor op 180 graden. Maak met een zesteur van de schil van de sinaasappel dunne sliertjes. Schil de sinaasappel en breek of snijd de partjes in kleine stukjes. Breek en splits de eieren.

Klop met een mixer de eierdooiers mat de suiker tot een roomgeel mengsel ontstaat. Klop hierdoor de bloem, het bakpoeder, en de gesmolten boter. Voeg de ricotta en de sinaasappel (sliertjes schil en partjes) toe. Doe dat laatste niet met de mixer, want daar blijven de schilletjes aan plakken. Gewoon de spatel gebruiken.

Klop de eiwitten stijf en spatel deze voorzichtig door het mengsel (om zoveel mogelijk luchtigheid te behouden.

Doe het geheel in een bakvorm en bak in ongeveer 45 minuten gaar (tussendoor controleren door er met een sateprikker in te prikken, als er geen beslag aan plakt is het gaar). Laat de taart afkoelen.

Geen opmerkingen: