Zoeken in deze blog

Panzanella

Panzanella is een lekkere salade, en een prima manier om oud brood op te maken. Lekker als voorgerecht, of als bijgerecht bij gegrild vlees (bijvoorbeeld bij de barbecue). Je kunt variƫren met de groenten, tomaten horen er echt in, maar je kunt ook paprika's toevoegen of een handje zwarte olijven. In veel recepten zie je dat het brood eerst geweekt wordt in water. Het wordt dan heel kruimelig. Ik doe dat liever niet, en breek het brood in kleine stukjes.

Ingrediƫnten
Tomaten
Bleekselderij
Rode ui
Brood (oud stokbrood bijvoorbeeld, of een restje Foccacio)
Knoflook
Olijfolie
Rode wijn azijn

Bereiding
Snijd de groenten in stukjes. Snipper de knoflook. Breek het brood in kleine stukjes. Doe alles door elkaar. Voeg een flinke scheut olijfolie, een klein scheutje azijn en wat zout en peper toe. Flink door elkaar husselen. Laat de salade een uurtje in de koelkast staan zodat de smaken goed in het brood kunnen trekken.

Geen opmerkingen: