Zoeken in deze blog

Pasta ´ncasciata

Dit is een pastaschotel uit het zuiden van Italië. Ik vind hem zelf erg geschikt om met grote groepen te eten. Het is goed voor te bereiden, en kan tijdens de antipasti de oven in. Zelf gebruik ik vaak de dubbele hoeveelheid van wat hieronder staat, dan is het een gerecht voor tien personen (zorg wel voor een heel grote ovenschaal in dat geval)

Ingredienten
2 aubergines
2 uien
2 Mozarella's
500 gram pasta (korte, grove buisjes bv. Tortiglioni of Pipe rigate)
500 gram rundergehakt
Paneermeel
Ei
2 teen fijngesnipperde knoflook
Grote salami
Peterselie
Parmezaanse kaas
Tomatensaus (van 2 of 3 blikken of van 750 gram verse tomaten)

Maak van het gehakt, ei, knoflook, wat paneermeel, peterselie en wat parmezaanse kaas een mengsel, en
maak hiervan balletjes. Bak deze balletjes in de koekepan bruin.

Snijd de aubergines in blokjes, en bak deze in de koekepan. Snijd de uien, en bak deze in de koekepan lichtbruin.

Kook de pasta. Giet deze af, en meng met een beetje tomatensaus. Meng de gehaktballetjes, de in stukjes gesneden salami, de uien en de in stukjes gesneden mozarella er door. Doe dit allemaal in een ingevette ovenschaal. Strooi de stukjes aubergine erover, en giet de rest van de tomatensaus er over.

Tot zover kun je het allemaal voorbereiden. Zet het 20-30 minuten voor het opdienen in een voorverwarmde over (plm 180 graden)

Als variatie kun je ook een Provelone gebruiken in plaats van Mozarella en lamsgehakt i.p.v. rundergehakt. Je kunt voor een mooie kleur ook nog wat parmezaan over de tomatensaus strooien.

Geen opmerkingen: