Zoeken in deze blog

Tirami Su

Een populair nagerecht dat je in veel restaurants tegenkomt. Helaas vaak uit een pak of uit het koelvak. Zelf maken is absoluut de moeite waard. En niet moeilijk.

Ingrediƫnten
250 gram lange vingers (eigenlijk savoiardi, maar die zijn moeilijk verkrijgbaar)
Bakje mascarpone
100 gram suiker
4 eieren
Zeer sterke koffie (ongeveer een mok)
Scheut grappa, koffielikeur of andere sterke drank.
Cacao

Bereiding

Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf. Klop de dooiers enkele minuten samen met de suiker tot een bijna witte massa. Klop de mascarpone door het dooiermengsel, en spatel ook de geklopte eiwitten hier voorzichtig doorheen. Meng de koffie met de grappa. Leg in een schaal de helft van de lange vingers. Besprenkel elke lange vinger met een theelepel van het koffiemengsel. Doe vervolgens de helft van het mascarponemengsel hier overheen. Leg nu de rest van de lange vingers op deze laag. Weer besprenkelen met het koffiemengsel, en de rest van het mascarponemengsel erover doen. In de koelkast zetten, en minimaal drie uur laten opstijven.

Afwerking
Stooi de cacao over de Tirami Su, en serveer deze als nagerecht

Geen opmerkingen: