Zoeken in deze blog

Het Aceto Balsamico diner

Van Aldo Wink van Dining & Wining (http://diningandwining.typepad.com/) ontving ik een paar proefflacons Aceto Balsamico van Fondo Montebello (lees meer hierover op http://diningandwining.typepad.com/dining_and_wining/2006/06/bezoek_aan_prod.html#comments) Heerlijke Balsamico Azijn. Lekker dik (bijna appelstroop) en een mooie volle smaak. Voor ons een goede reden voor een Balsamico diner. Want Balsamico is van antipasti tot dolci in te zetten. Hier ons menu:

Antipasta
Salade van rucola en paddestoel. De salade aangemaakt met alleen olijfolie, peper en zout. Dan flinke krullen parmezaan er op (met de dunschiller) en op de parmezaan wat van de Balsamico druppelen.

Primo
Risotto van . Sjalotjes zachtjes aanbakken en de Balsamico erdoor. Vervolgens de rijst er bij, glazig laten worden, en stapje voor stapje bouillon er bij.

Secondo
Fegato al Balsamico. Kalfslever even door de bloem halen. Kort aanbakken. Uit de pan halen, vet uit de pan gooien, en de aanbaksels losroeren met Balsamico. De saus over het vlees doen.

Dolce
Aarbeien met een paar duppels Balsamico er op. Je kunt er vanilleijs bij serveren (en geloof het of niet, maar deze Balsamico smaakt zelfs op het ijs heerlijk)

Als je ook nog een contorni met Balsamico wil, kan ik je aanraden sjalotjes (of verse zilveruitjes) even in olijfolie aan te bakken en dan in de Balsamico gaar te stoven. En als je aardbeien te standaard vindt kun je een perenchocoladetaartje maken en met een sausje van room en Balsamico serveren. Ideeën genoeg, maar helaas is de heerlijke Fondo Montebello nu op.

Geen opmerkingen: