Zoeken in deze blog

Geroosterde lamsbout

Deze lamsbout is het lekkerst wanneer deze op de barbecue is klaargemaakt. Zelfs hardje winter steken we de barbecue nog weleens aan om dit gerecht te maken. Als je het op de barbecue maakt gebruik dan de indirecte methode. Dat wil zeggen dat je recht onder de lamsbout een lekbakje plaats waar het vet in kan druipen. Plaats het houtskool en de briketten om het lekbakje heen. Op die manier wordt de lamsbout indirect gegrilled, en je hebt geen last van verbrandend vet.

Ingredienten
Lamsbout van plm. 1 Kg.
Verse kruiden (thijm, rozemarijn, salie)
3 gedroogde rode pepertjes ( peperoncino)
Sap van 1 citroen
2 tenen knoflook
Zout en peper
Olijfolie

Voorbereiding
Snijd de kruiden grof. Snijd het pepertje en de knoflook in kleine stukjes. Meng kruiden, pepers, knoflook, citroensap en olijfolie door elkaar. Bestrooi de lamsbout met zout en peper. Bestrijk deze daarna met de kruidenmarinade. Laat de lamsbout een uurtje of twee in de marinade staan. Maak ondertussen de barbecue aan (denk aan het lekbakje) of verwarm de over voor op 250 graden Celsius.

Bereiding
Leg de lamsbout op het rooster van de barbecue of in de oven. Laat de kruidenmarinade zoveel mogelijk op de lamsbout. Gril de bout tot deze mooi bruin gekleurd is (plm. 45-60 minuten). Laat deze daarna een minuut of tien afkoelen.

Afwerking
Snijd de lamsbout in plakken en dien deze op. Heerlijk met patate al forno en geroosterde paprika.

Wijntip
Schenk hier een stevige rode wijn bij. Een mooie rijpe Chianti of andere Sangiovese wijn, of een wijn van de Nebiolo druif zoals Barola of Barbaresco.

1 opmerking:

Janvanasselt@gmail.com zei

Helemaal zoals een lamsbout moet zijn, lekker op een boerse wijze