Zoeken in deze blog

Salade van rucola en paddestoelen

Lekker en eenvoudig te bereiden voorgerecht. Wij aten dit voor het eerst in Toscane, in restaurant “Nel Bosco” in de buurt van Castagnetto Carducci. De salade is het lekkerst met eekhoorntjesbrood (wat de Italianen Porcini noemen). Maar ook met kastanjechampignons smaakt de salade prima. De olie proef je heel goed, dus gebruik je beste olijfolie in dit gerecht.

Ingrediënten
500 gram paddestoelen
250 gram rucola
100 gram Parmezaanse kaas
Olijfolie
Peper en zout

Voorbereiding
Maak de paddestoelen schoon met een borstel of doekje en snijd de stelen er af. Snijd de paddestoelen in zo dun mogelijke plakjes. Als de rucolablaadjes groot zijn, snijd ze dan in tweeën. Meng de rucola en de paddestoelen en doe ze op een grote platte schaal.

Afwerking
Bestrooi de salade met wat versgemalen peper en zout. Rasp of snijd grove krullen van de parmezaanse kaas over de salade, en besprenkel de salade met wat olijfolie.

Geen opmerkingen: