Zoeken in deze blog

Polpo e Patate (octopus gerecht)

Afgelopen zaterdag zag ik op de markt prachtige verse octopus liggen. En maakte er dit gerecht mee.

Ingrediƫnten
1 verse octopus (of octopus poten)
1 kg aardappels

2 tenen knoflook gesnipperd
Gedroogd rood pepertje

Bosje peterselie fijngesneden

Citroen

Glas droge witte wijn


Bereiding
Maak de octopus schoon (goed uitwassen, vooral in de kop kan wat zand zitten, verwijder eventueel kraakbeen) en snijd deze in stukjes. Verwarm wat olijfolie in de pan, en doe er de fijngesnipperde knoflook, het verkruimelde pepertje en een deel van de peterselie bij. Voeg de octopus toe en laat deze enige tijd meebakken. Voeg witte wijn toe en zout & peper. Laat dit een tijdje pruttelen. Schil ondertussen de aardappels en snijd ze in grove stukken. Voeg de aardappels toe, en laat deze meekoken tot ze gaar zijn. Totale kooktijd is afhankelijk van de versheid van de octopus tussen de 45 minuten en 1 uur. Knijp er op het bord wat citroensap over, en bestrooi het met wat peterselie.

Geen opmerkingen: