Zoeken in deze blog

IJs van witte chocolade en kruidnootjes




Het is best moeilijk om origineel te zijn met ijs. Als je in Italiaanse ijswinkels kijkt lijkt alles al eens geprobeerd. Zelfs mijn kweeperenijs van vorige week was terug te vinden bij een Siciliaanse ijswinkel. Deze keer wel een heel speciale, met een knipoog naar de cookie-dough ijsjes die van een aantal merken verkrijgbaar zijn.

Smelt 200 gram witte chocolade in 250 ml melk en 500 ml slagroom. Klop 4 eierdooiers met 100 gram suiker tot het mengel wit is. Klop het chocolademengsel er door, en doe het geheel terug in de pan. Verwarm het, maar laat het niet koken. Laat afkoelen, en draai er ijs van. Haal het uit de ijsmachine en meng er een paar handjes kruidnoten (die hadden we ook zelfgebakken) door. Laat het geheel een paar uur in de vriezer alvorens het te serveren. Garneer het met wat kruidnootjes.

Geen opmerkingen: