Zoeken in deze blog

Laina e fagioli


In de provincie Latina waar we deze zomer waren zagen we regelmatig Laina (of Lagane) met Fagioli op de kaart staan. In Campodimele was er zelfs een feest (sagra di laina e fagioli) aan gewijd. In Sermoneta aten we deze versie, die ik vervolgens in Nederland heb nagemaakt. Week 500 gram borlotti bonen een nacht in ruim water. Tenzij je natuurlijk verse fagioli kunt krijgen. Zet een paar gesneden uien, knoflook, een gedroogde rode peper en een flinke eetlepel venkelzaad aan in wat olijfolie. Voeg twee blikken tomaat, de uitgelekte bonen en voldoende water toe. Laat het geheel ongeveer 2 uur koken. Voeg pas halverwege zout toe. Maak ondertussen van 200 gram bloem en 2 eieren een pastadeeg. Rol het dun uit, en snijd er kleine rechthoekjes van (plm. 2x1 cm) Dat is de laina. Als de bonen gaar zijn driekwart uit de pan halen, en de rest van de soep pureren. Bonen weer terug, laina er bij, en nog een kwartiertje laten pruttelen.

Geen opmerkingen: