Zoeken in deze blog

Torta cioccolata e peperoncino



Een Toscaanse chocoladetaart, die door de rode peper een extra accent krijgt. Ik maakte de taart van eerlijke 'Tony Chocolony' pure chocolade met 72% cacao, dus met een beetje fantasie zou je het ook een 'Tony Chocolony Taart' mogen noemen. Splits 8 eieren. Klop de eiwitten met 50 gram suiker fijn, en klop het eigeel met 150 gram suiker. Smelt 400 gram chocolade met 125 gram boter in de magnetron. Doe de chocolade door het eigeel. Voeg een theelepel rode peper poeder (peperinco piccante, of een verkruimeld rood pepertje) toe. Spatel de eiwit er door. Doe het in een met boter en bloem bestrooide bakvorm. Bak een half uurtje op 160 graden Celsius, verhoog dan de temperatuur toto 180 graden, en laat nog een minuut of 10 in de oven. Bestrooi met cacao, en serveer met een glaasje Recioto (of andere rode dessertwijn)

Geen opmerkingen: