Zoeken in deze blog

Insalata di polpo

Een salade met heerlijk malse octopus. Ik maakte deze salade met 2 wat kleinere octopussen van zo'n 500 gram per stuk. Doe de schoongemaakte octopussen in een pan met een dikke bodem samen met wat knoflook, een verkruimelde gedroogde rode peper, zout en een scheut witte wijn. Verwarm het op hoog vuur, temper dan het vuur en laat het geheel een uurtje koken.

Stoom ondertussen peultjes (of sperziebonen) en aardappels gaar. Snijd een rode ui in dunne ringen en tomaten in stukjes. Laat de octopus afkoelen en snijd deze in stukjes. Doe de aardappel, de peultjes, de tomaat en de ui er bij. Doe er wat basilicumblaadjes bij. Maak af met een dressing van rode wijnazijn en goede olijfolie. Deze salade smaakt het best op kamertemperatuur.

1 opmerking:

IMassardo zei

Devo provarla. La mia versione (o per meglio dire quella di mia madre) è molto più semplice.