Zoeken in deze blog

Pasta Amatriciana

Het is jammer dat mensen die weinig tijd hebben snel terugvallen op eten op kant&klaar ellende of pakjes. En vaak het idee bestaat dat de Italiaanse keuken louter bestaat bij de gratie van mamma´s die de gehele dag in de keuken staan. Terwijl heel veel pastagerechten in een kwartiertje te maken zijn. Pasta Amatriciana is daar een mooi voorbeeld van. Het staat ook wel bekend als de 5 P´s (Pasta, Pancetta, Pommodori, Peperoncino en Pecorino)

Zet water op, en doe de pasta erin zodat het water kookt. Houd de kooktijd 1 of 2 minuten korter dan op de verpakking staat aangegeven. Snijd de pancetta in reepjes en bak ze in wat olijfolie in de koekenpan (laat een teente knoflook in de schil meebakken, en een fijngemaakt gedroogd rood pepertje). Voeg 2 blikken tomaten toe (kerstomaatjes uit blik zijn het lekkerst) en laat het geheel pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. Als de pasta klaar is deze laten uitlekken, en door de saus mengen. Op hoog vuur een minuut door laten koken. Goed omroeren. Pecorino eroverheen raspen en klaar.

Geen opmerkingen: