Zoeken in deze blog

Ovenschotel met aardappels en champignons

Een eenvoudig en snel te maken gerecht, dat als bijgerecht kan dienen, maar ook als antipasta kan dienen. Of samen met een salade zelfs als vegetarisch hoofdgerecht.

Ingrediënten
1 kg aardappels 2 bakjes champignons (of andere paddestoelen naar keuze) 3 witte boterhammen zonder korst 2 eieren beker melk bekertje crème fraîche handje versgeraspte parmigiano

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes. Vet een ovenschaal in met een scheutje olijfolie. Doe de aardappels in de schaal, doe er zout en peper over en ook weer een scheut olijfolie. Meng het met de hand door elkaar, zodat alle aardappels door een beetje olijfolie bedekt zijn.

Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in plakjes. Meng de paddestoelen ook met wat peper, zout en olijfolie en doe ze in een laag bovenop de aardappels.

Scheur het witbrood in stukjes en week dat in de melk. Voeg de crème fraîche, de eieren en de parmigiano toe. Maal er wat peper door, en doe er een klein beetje zout bij. Verdeel dit mengsel over de paddestoelen.

Zet het geheel ongeveer 40 minuten in de oven (prik dan even om te zien of de aardappels gaar zijn)

Geen opmerkingen: