Zoeken in deze blog

Parmigiano di Melanzane

Een echte Italiaanse klassieker die ik om de een of andere reden niet eerder op aRRigOO heb beschreven. Deze week heb ik het gerecht gemaakt voor een heel gezellig etentje met het clubje van de Italiaanse les. We aten het als secondo, maar in Italiƫ wordt het ook als antipasta geserveerd. En met wat brood er bij is het eigenlijk een complete maaltijd.

Ingrediƫnten
3 aubergines
6 eieren
Bloem
2 bollen Mozarella
2 blikken tomaten (of saus van 1 kg verse tomaten)
2 uien
Gedroogd rood pepertje
2 tenen knoflook
Bosje basilicum
Geraspte parmezaan

Bereiding
Snijd de ui in dunne ringen, zet deze samen met de verkruimelde rode peper en de fijngesneden knoflook aan in een beetje olijfolie. Voeg als de ui zacht is de tomaten toe, en laat de saus een half uurtje prutttelen. Breng de saus op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de aubergine in plakken. Haal de plakken door de bloem en vervolgens door de geklopte ei. Bak de plakken in goed hete olijfolie. Breng de aubergineplakken op smaak met wat zout. Doe in een ovenschaal eerst een laagje van de saus, dan een laag aubergine, basilicumblaadjes, mozarella en geraspte parmezaan. En dan weer een laag saus. Ga zo door tot alle aubergine op is. Voor de laatste laag saus kun je het restant van de eieren door de tomatensaus kloppen. Zet het gerecht een klein uur in een oven van 170 graden. Serveer het naar keuze warm, lauwwarm of op kamertemperatuur.

Geen opmerkingen: